Θεσσαλονίκη:Το έργο του μετρό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η πορεία των εργασιών του μετρό συζητήθηκε για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν υπό απόλυση εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος τόνισε ότι το σώμα θα ζητήσει να μην υπάρξουν απολύσεις και κάλεσε την «Αττικό Μετρό»

να φροντίσει για να συνεχιστεί το έργο. Κατά των απολύσεων τάχθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση από τον δήμο στην «Αττικό Μετρό», μέρους του οικοπέδου όπου βρίσκεται ο ΣΜΑ του Φοίνικα.

Σε ότι φορά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, τόνισε πως ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας τον διαβεβαίωσε ότι τα κονδύλια από την πλευρά του κράτους είναι εξασφαλισμένα, αλλά δεν υπάρχουν τα λεφτά του εργολάβου.

Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το περιστατικό ξυλοδαρμού δημοτικού αστυνομικού από πολίτη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό καταδίκασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην αντικατάσταση 127 οχημάτων καθαριότητας (απορριμματοφόρων και βοηθητικών) με σύγχρονα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη Το,thessaloniki to