Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 500.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Περισσότερα από 500.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρήκαν πέντε πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.

Ακολούθησε έλεγχος σε αποθήκη στην περιοχή του Ευόσμου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 123.600 πακέτα τσιγάρων, ενώ σε έρευνα της οικίας του 53χρονου στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 πακέτα τσιγάρων.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου διέμεναν οι τρεις συνεργάτες του και εντοπίστηκαν άλλα 749 χαρτοκιβώτια με 385.750 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Για τη διακίνησή τους συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε και διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα