Θεσσαλονίκη: Έργα αεροψεκασμού για τα κουνούπια

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αεροψεκασμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Φέτος, το πρόβλημα των κουνουπιών είναι ιδιαίτερο έντονο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τον Μάιο, της καθυστέρησης στην έναρξη των ψεκασμών, λόγω γραφειοκρατίας και της μεγάλης έκτασης των υδάτινων συστημάτων στη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης.

«Ιδίως

πριν από μία εβδομάδα η κατάσταση ήταν αφόρητη κυρίως στη Χαλάστρα και την πεδιάδα του Καλοχωρίου ενώ το πρόβλημα μεταφέρθηκε και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης αλλά και στην ίδια την πόλη» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Σπύρος Μουρελάτος διευθύνων σύμβουλος της «Οικοανάπτυξης», η οποία συμμετέχει - τα τελευταία χρόνια - στο πρόγραμμα καταπολέμησης εντόμων στο νομό.

Τα έργα αεροψεκασμού επιθεώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πετώντας με το ελικόπτερο στις περιοχές υλοποίησης του προγράμματος. Όπως επισήμανε, το συνολικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς, ενώ στα σημεία στα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, γίνονται οι αεροψεκασμοί. Οι ψεκασμοί από αέρος θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου ενώ οι επίγειοι θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός, υπάρχει ετοιμότητα για τον ανασχεδιασμό του προγραμματισμού της αντιπεριφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα