Θεσσαλονίκη: Είχε... «αδειάσει» την πιστωτική του αδελφού του!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 29χρονος, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αφού έκλεψε την πιστωτική κάρτα του αδελφού του, έκανε…

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε ο 38χρονος αδελφός του σε τράπεζα, όπου φαινόταν πως είχε κάνει δέκα συναλλαγές, τις οποίες και αμφισβήτησε.

Η τράπεζα

απευθύνθηκε στην αστυνομία και μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Όπως διαπιστώθηκε, οι αγορές που έκανε ο δράστης γίνονταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ψευδείς διευθύνσεις αποστολής των προϊόντων, με στόχο να καλυφθούν τα ίχνη του και να αποπροσανατολιστούν οι αστυνομικές αρχές.

Σε έλεγχο που έγινε στον 29χρονο συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με μεταπώληση παράνομα αγορασμένου κινητού τηλεφώνου, απόδειξη διαδικτυακής αγοράς κινητού τηλεφώνου, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, που αγόρασε παράνομα με τη χρήση της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας.

Το χρηματικό ποσό των συναλλαγών που πραγματοποίησε ο δράστης παράνομα, μέσω της πιστωτικής κάρτας, ανέρχεται σε 5.910 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της αντίστασης και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα