Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του βιαστή

17:07 6/8/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων γενετικού υλικού (DNA) για να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ταυτότητα του δράση του αποτρόπαιου εγκλήματος βιασμού δεκάχρονου αγοριού στην Λάρνακα, δήλωσε την Δευτέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ερωτηθείς για την μέθοδο η οποία ακολουθήθηκε για την αναγνώριση του δράστη από το ανήλικο θύμα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι αναγνώρισης οι οποίες είναι στο πλαίσιο των αστυνομικών διατάξεων και αυτό το

οποίο υπάρχει από πλευράς μας είναι η αναγνώριση από το παιδί και του υπόπτου και της μοτοσικλέτας του», όπως γράφει το sigma.

Σε άλλη ερώτηση για το ποιες είναι οι εξουσίες της Αστυνομίας όταν κάποιος είναι ελεύθερος έχοντας όμως στο παρελθόν του πλούσιο εγκληματικό και ποινικό μητρώο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «είναι λεπτές οι γραμμές και σοβαρότατες οι υποθέσεις».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «οι ανακρίσεις γίνονται από προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό λόγω του ότι υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία πρέπει να χειριστείς με κάποιο τρόπο ο οποίος διαφέρει από τις συνηθισμένες περιπτώσεις».

Περαιτέρω, ο κ. Αγγελίδης, είπε ότι «υπάρχει Νομοθεσία την οποία εμείς εφαρμόζουμε και πέραν της διερεύνησης της υπόθεσης και για το κατά πόσον στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα, προχωρούμε σε εις βάθος έρευνα στον βαθμό που μας επιτρέπει αυτή η Νομοθεσία με την έννοια ότι εξετάζεται το ιστορικό της υπόθεσης με περισσότερη λεπτομέρεια, ως επίσης και τα κίνητρα και λεπτομέρειες που αφορούν το θύμα και τον δράστη».

«Προχωρούμε πέραν της διερεύνησης κατά πόσον υπάρχει αδίκημα και αυτό που έχει γίνει τον πρόσφατο καιρό είναι ανακρίσεις στοιχείων που να βοηθήσουν οποιαδήποτε υπηρεσία μας ζητήσει να διεξάγει και αυτή έρευνα», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «η δική μας η θέση είναι η καταχώρηση υποθέσεων στο Δικαστήριο στο οποίο και εναπόκειται, αναλόγως της σοβαρότητας της υπόθεσης, κατά πόσον θα αφήσει ελεύθερο ή υπό κράτηση ή ελεύθερο υπό όρους ένα πρόσωπο».

Ερωτηθείς για μια παρόμοια υπόθεση του παρελθόντος ο κ. Αγγελίδης είπε ότι επρόκειτο για υπόθεση «προσπάθειας παρενόχλησης ανήλικών και αμέσως καταχωρήθηκε υπόθεση στο Δικαστήριο».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «με αφορμή αυτά τα περιστατικά θα γίνουν κάποιες εισηγήσεις με βάση την υφιστάμενη Νομοθεσία έτσι ούτως ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί αλλά θα πρέπει να εμπλακούν πέραν της Βουλής, που είναι αρμόδια για την ψήφιση Νόμων ή τροπολογιών υφιστάμενων Νόμων, και άλλες υπηρεσίες, και όλα να τεθούν σε μια πιο οργανωμένη βάση».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «γίνονται παρακολουθήσεις προσώπων και αξιολογούνται κάποιες πληροφορίες» ενώ απευθύνθηκε και προς τις οικογένειες ανηλίκων, προτρέποντάς τις να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να έχουν αντιστάσεις όταν με δόλο κάποιος προσπαθήσει να τους αποσπάσει την προσοχή με αλλότρια κίνητρα.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Aρνείτ

Keywords
Τυχαία Θέματα