Θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή;

Ένα... τρελό σενάριο, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης…

Οι πληροφορίες αυτές – οι οποίες αξίζει να σημειώσουμε ότι διακινήθηκαν από κυβερνητικούς (!) βουλευτές – θέλουν τη Χρυσή Αυγή να στηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία

για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας!

Το θέμα, ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη (24/12/2014) έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις και να προκαλεί ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

Η αρχή έγινε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, στην περίπτωση που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πουν «ναι» στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβλεψε πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της, μέσα από τη διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε, στο MEGA, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη ΧΑ να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Σε χθεσινή (23/12/2014) ανακοίνωσή της, πάντως, η Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «η αντεθνική Χούντα γκρεμίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα