Τελευταία συνάντηση του Μηνά Χατζημιχαήλ με τον Μπαν Κι μουν

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν.

Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών καθώς ο κ. Χατζημιχαήλ αναλαμβάνει πρέσβης της χώρας του στο Βερολίνο από τον ερχόμενο μήνα, ενώ τη θέση του στη Νέα Υόρκη θα αναλάβει ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Ο

κ. Χατζημιχαήλ διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού τους χαιρετισμούς του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, και τον ευχαρίστησε για τις διαρκείς προσωπικές προσπάθειές του για επίλυση του Κυπριακού.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα σημερινά δεδομένα και με αφορμή την έκθεση του ΓΓ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και οι εξελίξεις που διαγράφονται.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από το συνομιλητή του να διαβιβάσει τις θερμές ευχές του προς τον πρόεδρο Χριστόφια, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του με την προσδοκία οι δυο πλευρές στο νησί να φτάσουν σε συμφωνία. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Χατζημιχαήλ για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα