Τελευταία γραμμή άμυνας το… Ευρωπαϊκό κόμμα

- Αυτοκτονία η αυτόνομη κάθοδος Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ στις εκλογές.
- Ελπίζουν στη συνένωση των δυνάμεων και στην αναστροφή του κλίματος
- Εισήγηση στο Σαμαρά για σύστημα απλής αναλογικής.
- Καμμένα χαρτιά θεωρούν οι Αμερικανοί Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται προ των πυλών.

Μετά την απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 44 δις

ευρώ, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό που θα δώσει και το στίγμα της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ευρωπαϊκό κόμμα είναι μία πραγματικότητα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη γέννησή του. Αυτό είναι εμφανές σε όλους.

Αν λέγαμε πέρυσι τέτοια μέρα ότι ο κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος και μία σειρά στελεχών θα εξέπεμπαν στο ίδιο μήκος κύματος και θα συμπορεύονταν πολιτικά, αυτό θα φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή την περασμένη Τετάρτη αλλά και αυτά που έρχονται, συνοδεύονται από τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Θα βαθύνουν την ύφεση και θα εκτοξεύσουν την ανεργία στο 30%. Σενάριο εφιαλτικό για την Ελληνική κοινωνία.

Η μοναδική ελπίδα που υπάρχει είναι να έρθουν επενδύσεις, να υπάρξει ένα κλίμα κοινωνικής σταθερότητας και να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει οριστικά στο ευρώ.

Οι επενδύσεις όμως δεν δημιουργούν ορατά και χειροπιαστά αποτελέσματα σε ένα μικρό χρονικό ορίζοντα. Για να εγκριθεί και να αρχίσει να υλοποιείται και να αναπτύσσεται μία επενδυτική πρωτοβουλία απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Και η Ελλάδα δεν έχει χρόνο, η κοινωνία δεν έχει άλλη υπομονή.

Οι ηγέτες της τρικομματικής κυβέρνησης γνωρίζουν τις τάσεις που διαμορφώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι αρκετά έμπειροι πλέον και οι τρεις για να μπορούν να προβλέψουν την προβολή αυτών των δημοσκοπήσεων σε ένα εξάμηνο από σήμερα.

Οι αναλυτές αλλά και τα επιτελεία τους θεωρούν ότι θα ήταν πολιτική αυτοχειρία η αυτόνομη κάθοδος,ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε και τα σημερινά ποσοστά που τους δίνουν κάποιες ''δημοσκοπήσεις'' αποτελούν περισσότερο ενέσεις παρά πραγματικά στοιχεία.

Τα δύο αυτά κόμματα κινδυνεύουν να εξαερωθούν σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσει και η Νέα Δημοκρατία.

Τα προβλήματα της Ν.Δ δεν αναδεικνύονται στην πραγματική τους έκταση αφού δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ελληνικό λαό μία αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μορφοποιήσει αυτή την πρόταση και συνεχιστεί η ριζοσπαστικοποίηση του εκλογικού σώματος, τότε το τελευταίο θα είναι έτοιμο να στηρίξει αυτή την εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Όσο ουτοπική και αν τη θεωρεί ο αστικός πολιτικός κόσμος.

Μόνη λύση αν όχι τελευταία γραμμή άμυνας για να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη είναι η δημιουργία ενός νέου αναχώματος.

Ενός Ευρωπαϊκού κόμματος που θα συνενώσει τις φιλελεύθερες,φιλοευρωπαϊκές και μνημονιακές δυνά

Keywords
Τυχαία Θέματα