Τεκτονικές μετακινήσεις στη Γερμανία ταρακουνούν την Ελλάδα

Ο κακός Σόιμπλε, η καλή Μέρκελ και οι «φιλελληνικές» τάσεις στη Γερμανία

Αργά αλλά σταθερά το τοπίο εντός κι εκτός Ελλάδας, αναφορικά με το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, ξεκαθαρίζει.

Καλά ενημερωμένες πηγές, για τις ισορροπίες που τηρούνται αυτή τη στιγμή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, υποστηρίζουν ότι η μεγάλη μάχη δίνεται στη Γερμανία. Εκεί όπου δύο

διαφορετικές σχολές δίνουν έναν αέναο αγώνα, που «θύμα» του ή «έπαθλο» του θα είναι η χώρα μας.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι στο Βερολίνο υπάρχει μια πλειοψηφούσα αυτή τη στιγμή υπερσυντηρητική άποψη η οποία υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βγει εκτός ευρώ». Προσφάτως, στην ομάδα αυτή μετεγγραφή και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έως κι εκείνη την ώρα δεν αποκαλούνταν ακριβώς φιλέλληνας, αλλά διάκειτο σχετικά ευνοϊκά προς την Ελλάδα και την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η μετατόπιση του, όμως, έχει προκαλέσει μεγάλες ανατροπές κι αυτή τη στιγμή τις όποιες ισορροπίες κρατά με τη στάση της – όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό – η καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ.

Η οποία παρακολουθεί ως τρίτη τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και η οποία παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο κ. Σόιμπλε έχει αλλάξει στρατόπεδο κάνει τα δεδομένα για την Ελλάδα δύσκολα, κι αυτό είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η «επίθεση» που δέχθηκε από Γερμανία και Ολλανδία ήτα ν για μια ακόμα φορά σφοδρή αν κι εξαρχής ξεκαθάρισε ότι είχε βρεθεί λύση για το μέγα θέμα των 325 εκατ. ευρώ, που έλειπαν από τις συνολικές περικοπές. Ενδεικτικό στοιχείο κι αυτό ότι ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα