«Τείχος προστασίας» ζητά η Λαγκάρντ από την ευρωζώνη

Τη δημιουργία ενός «τείχους» προστασίας ζήτησε από την ευρωζώνη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περιοριστεί ο παγκόσμιος αντίκτυπος της κρίσης χρέους.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι «είναι σημαντικό τα μέλη της ευρωζώνης να αναπτύξουν ένα σαφές και απλό τείχος προστασίας το οποίο θα περιορίσει την εξάπλωση της κρίσης και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησής της».

Επίσης, είπε ότι το ΔΝΤ μπορεί να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την ευρωζώνη, αρκεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ενεργήσουν πρώτοι.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η ευρωζώνη πρέπει να κάνει προσπάθειες για τη βελτίωση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη από τη σημερινή κατάσταση και είναι προς το συμφέρον όλων η επίλυση της κρίσης. Τώρα είναι η ώρα», υπογράμμισε.

Τέλος, υποστήριξε ότι αν αυξηθούν επαρκώς οι πόροι των διεθνών πιστωτών, τότε θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και τελικά οι πόροι αυτοί δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα