Τακτική «καλού μπάτσου – κακού μπάτσου» έναντι των γιατρών

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι από Σαμαρά, αμετανόητος ο Γεωργιάδης.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προχώρησε χθες σε μία εξαίρεση ως προς τη στάση του έναντι κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που απεργούν.

Σε αντίθεση με τις σκληρές θέσεις που υιοθετούσε δημοσίως όλο το προηγούμενο διάστημα, χθες αποφάσισε να συναντηθεί με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του ιατρικού κόσμου, σε μία προσπάθεια απεμπλοκής από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν

οδηγήσει οι χειρισμοί του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Και το έπραξε, με τρόπο εμφατικό, υποδεχόμενος τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμη και στενοί συνεργάτες του Υπουργού Υγείας αναγνώριζαν, χθες το βράδυ, ότι η κίνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν υψηλής πολιτικής σημασίας.

Άλλωστε, η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου τοποθετείται πολιτικά και ιδεολογικά στο χώρο της κεντροδεξιάς, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Πρωθυπουργός και συνεπώς επουδενί επιθυμεί μία πλήρη ρήξη, σαν αυτή που μοιάζει να μεθοδεύει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Προφανώς και ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να δώσει λύση στα επιμέρους θέματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των ιατρών.

Ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα να ξεκινήσει πλήρης διάλογος, χωρίς την προϋπόθεση της αναστολής των κινητοποιήσεων που έθετε ο κ. Γεωργιάδης.

Φάνηκε, μάλιστα, να αποδέχεται και ένα προσωρινό μορατόριουμ στις αποφάσεις για την Πρωτοβάθμιο Φορέα Υγείας, διάρκειας ενός μήνα, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις «εξέθεσε» τον πρωθυπουργό – Ελλιπής η ενημέρωση Σαμαρά

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

ΙΣΑ: Μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δε γίνεται

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα και TEVA...

Keywords
Τυχαία Θέματα