Τα βήματα Παπανδρέου προς την έξοδο
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέφρασε από την Κόστα Ρίκα όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Την ώρα που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ του δείχνουν την «πόρτα» της εξόδου, και το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα
Εκτός από τη θέση στη Σοσιαλιστική Διεθνή, επικοινωνεί συχνά με διεθνείς παράγοντες ενώ πυκνώνουν τα ιδιωτικά ταξίδια στο εξωτερικό, χωρίς να ανακοινώνεται πρόγραμμα.
Στην παρούσα φάση όμως, φαίνεται ότι έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τους ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αλλά, δύσκολες είναι οι σχέσεις του και με το ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου ήθελε να ηγηθεί. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι βρήκε σθεναρές αντιδράσεις τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Γάλλους συντρόφους του. Έτσι, ο μόνος ρόλος που του απομένει είναι να παραμείνει στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Όσον αφορά στο εσωτερικό, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εικόνα πλήρους διάλυσης, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει την αξιοπιστία του ανάμεσα στους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη. Ο ίδιος δείχνει απρόθυμος να «μαντρώσει» τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Άνθρωποι που τον παρακολουθούν καθημερινά διαπιστώνουν έναν παραιτημένο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Για παράδειγμα, συγκάλεσε Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αν και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος φαινόταν εκνευρισμένος με τη στάση του.
Το επόμενο διάστημα, ο κ. Παπανδρέου θα εξακολουθεί να σιωπά, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τα καθημερινά προβλήματα που έχουν ρίξει τη δημοτικότητά του σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν αποκλείεται σε πολύ λίγους μήνες να προσπαθήσει να επανέλθει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, αν μάλιστα έχουν προηγηθεί εκλογές και το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει την πιο ιστορική του ήττα. Μέχρι τότε, θα παίζει το ρόλο του εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δυνατός σεισμός στη νότια Ελλάδα
- Σεισμός 5.3R βορειοδυτικά του Ηρακλείου της Κρήτης
- Τι δεν μάθαμε στα Ιμια
- Σεισμός 5.3 ρίχτερ στο Ηράκλειο της Κρήτης
- Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός σε Πάρο, Ίο, Σαντορίνη
- Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
- Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» Σαντορίνη και Κρήτη
- Αγγελόπουλος: Ακλόνητος, συνεπέστατος, στον δικό του κόσμο αφοσιωμένος, του Δημήτρη Δανίκα
- Μουσική Σκηνή Αυλαία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Δυνατός σεισμός στη νότια Ελλάδα
- Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια
- «Ναι» της Εγνατίας για τον κόμβο των Δικέλλων
- Ένας μικρός Καζανόβας έχει τρελάνει το You Tube!
- Τα βήματα Παπανδρέου προς την έξοδο
- H Aretha Franklin ακυρώνει τον αρραβώνα της
- Αποφασίζει για Μανωλά, Κάλα η ΑΕΚ
- Οι πωλήσεις των υβριδικών Honda
- «Στοιχειωμένο» το σπίτι της Σούζαν Μπόιλ

- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Τα βήματα Παπανδρέου προς την έξοδο
- Οι πωλήσεις των υβριδικών Honda
- «Στοιχειωμένο» το σπίτι της Σούζαν Μπόιλ
- Ένας μικρός Καζανόβας έχει τρελάνει το You Tube!
- Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια
- Αποφασίζει για Μανωλά, Κάλα η ΑΕΚ
- H Aretha Franklin ακυρώνει τον αρραβώνα της
- Δυνατός σεισμός στη νότια Ελλάδα
- «Ναι» της Εγνατίας για τον κόμβο των Δικέλλων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το ΔΝΤ δεν ζητά από την ΕΚΤ ρόλο για το ελληνικό χρέος
- FED: Μικρότερη ανάπτυξη για ΗΠΑ το '12 '13
- Μέρκελ: Τουλάχιστον βρήκαν τη ρίζα του προβλήματος οι Έλληνες
- Τοποθετήσεις χωρών του Σ.Α. για τις εξελίξεις στο κυπριακό
- Ηλεία: Εξαφανίστηκε επιχειρηματίας γιατί δεν άντεξε τα χρέη...
- Λιποθυμούν από την απεργία πείνας λαθρομετανάστες στην Ηλεία
- Εικαστική Έκθεση: «20» για τα 20 χρόνια Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας
- Και νέες φωτό από το πάρτυ του «Παράδεισου» – Από σήμερα στα σινεμά
- Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός - Ισχυροί άνεμοι στο Ιόνιο
- Έκθεση με φωτογραφίες μεταναστών με τίτλο «Η Πάτρα με τα δικά μας μάτια»