Τα «σκήπτρα» της ανεργίας σε Ήπειρο- Δυτική Μακεδονία

Χειρότερα από κάθε άλλη φορά είναι τα πράγματα στον τομέα της ανεργίας αφού τα ποσοστά καταγράφουν σταθερά άνοδο ακόμη και τον Αύγουστο, τον μήνα που παραδοσιακά για την χώρα μας «ανοίγουν» οι περισσότερες θέσεις εποχικής απασχόλησης στον τουριστικό τομέα.

Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, τα «σκήπτρα» κατέχει η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία στην οποία η ανεργία έφτασε το 28,5% τον φετινό Αύγουστο όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 19,4%. Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου τα οποία ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή

είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις και στην επόμενη μέτρηση η ανεργία θα βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα μετατρέψει την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους, ενώ η ζωή μετά την εφαρμογή τους θα επιστρέψει στις συνθήκες ζωής του 1960. Η Ήπειρος συνεχίζει δυστυχώς να κρατά τα «σκήπτρα» της ανεργίας πανελλαδικά, και η Πρέβεζα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, μετρώντας πλέον περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανέργους.

Keywords
Τυχαία Θέματα