Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων που θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, την οποία ζήτησε η ευρωζώνη προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση και οι διαβουλεύσεις για επιλογή πρωθυπουργού και σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμπλοκές στον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«μαύρο» παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ στο σταυρόλεξο της νέας κυβέρνησης το τετράγωνο με το όνομα του πρωθυπουργού της

χώρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να σταματήσει η ξεφτίλα των εκβιασμών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τέτοια ξεφτίλα δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου. Ξεφτίλα εκβιασμών, υπόγειων συναλλαγών, βρώμικων συμβιβασμών και τελικά ολοκληρωτικός ευτελισμός του μηνύματος της κοινωνίας, να απομονωθούν οι προδότες και να δοθεί λύση στο εθνικό δράμα με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ξεπέρασαν τα όρια οι δάνειες δυνάμεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από ταπείνωση σε ταπείνωση κινείται πλέον η Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους εταίρους να ξεπερνούν τα όρια και να ζητούν πλέον πράγματα που μέχρι πρόσφατα ήταν ανήκουστα. Ολι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσαν χθες μετά το Eurogroup ότι απαιτούν γραπτές εγγυήσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας, όπου θα δεσμεύονται για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου".

ΕΘΝΟΣ: "Εδώ και τώρα κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έχουν παρέλθει ήδη τρία εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που ξεκίνησε και επίσημα το εγχείρημα της συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μέγας Αλέξανδρος, Πρότυπο Εκείνου που Πρέπει, για να κόψουμε τον Γόρδιο Δεσμό!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πιο επίκαιρος από ποτέ... Από σήμερα στην «Ε.Ω» η έρευνα για τον γνωστό, αλλά και τον άγνωστο, Μεγαλέξανδρο!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απαιτούν δήλωση μνημονιακών φρονημάτων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι Βρυξέλλες απαίτησαν χθες από τους Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά γραπτή δέσμευση για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, καθώς οι διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης και επιλογή πρωθυπουργού παρουσίασαν εμπλοκή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσωρινή κυβέρνηση μακράς... διαρκείας".

Η εφημερίδα γράφει ότι " δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταρχήν συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο, σοβαρά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά μετά τη χθεσινή ολοήμερη διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και οι πιέσεις από Ε.Ε. και κυβέρνηση για να έχει η μεταβατική κυβέρνηση που θα προκύψει μεγαλύτερη διάρκεια από την προβλεπόμενη είναι σημεία στα οποία έχει «κολλήσει» η τελική συμφωνία".

ΕΣΤΙΑ: "Ανεπανόρθωτη εθνική ζημιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πολιτικό θρίλερ για τον σχηματισμό της Κυβερνήσεως κοινής αποδοχής που συνεχίσθηκε και κατά την χθεσινή ημέρα, διέσυρε ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στο εξωτερικό".

Η

Keywords
Τυχαία Θέματα