ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Τσίπρα άρχισε η συνεδρίαση

12:02 3/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η επισκόπηση των πολιτικών εξελίξεων και η Αριστερή εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα δράσης του κόμματος και η συγκρότηση επιτροπές τομέων (θέσεων) και καταστατικού θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στη διήμερη συνεδρίασή της. Οι εργασίες άρχισαν πριν από λίγο στον Κεραμεικό, στον ομώνυμο κινηματογράφο.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πριν από λίγο με ομιλία του προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα,

ο οποίος θα επιχειρήσει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε όσα απασχόλησαν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα αλλά και τα αποτελέσματα των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να μιλήσει για την προσαρμογή στο ρεαλισμό με τον οποίο το κόμμα θα αναλάβει την εξουσία και το βάρος για την υπέρβαση της κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, το Αριστερό Ρεύμα εξακολουθεί να αμφισβητεί αυτήν την τακτική έχοντας διαφωνίες και αντιρρήσεις ως προς την ουσία της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που διακυβερνήσει. Τις προηγούμενες ημέρες, οι εφημερίδες έγραψαν ότι η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας αποτίμησε θετικά τις επαφές του Αλ.Τσίπρα στο εξωτερικό, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε το θέμα ανάληψης κινηματικών πρωτοβουλιών -με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- με στόχο την κινητοποίηση των τμημάτων του πληθυσμού που πλήττονται σφοδρά από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, σε άρθρο που έγραψε για την “Le Monde Diplomatique” επισείει την ανάγκη οριστικής λύσης του χρέους της Ελλάδας μέσα από μία ευρωπαϊκή διάσκεψη στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953 για την Γερμανία.

«Η ακύρωση του Μνημονίου είναι προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» εξηγεί ο κ. Τσίπρας και αιτείται μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους. Μάλιστα, σημειώνει ότι τα προγράμματα «διάσωσης» του ευρωπαϊκού νότου απέτυχαν και επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους..

Keywords
Τυχαία Θέματα