Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 65 τραυματίες από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, στόχος της οποίας ήταν ένα νοσοκομείο εκστρατείας στη συριακή πόλη Άτμα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως δήλωσαν ακτιβιστές στην περιοχή.


Η έκρηξη κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο στην πόλη αυτή, που ελέγχεται από τους αντάρτες, έχει ιδρύσει ένας Σύρος επιχειρηματίας ο οποίος τάσσεται εναντίον του καθεστώτος της Συρίας.
«Οι

νεκροί και οι τραυματίες ήταν ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Orient», ανέφερε ένας ακτιβιστής.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Η εταιρεία Orient Corporation, η οποία λειτουργεί το νοσοκομείο αυτό, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται αμείωτες στη Συρία, ένας ηγέτης των οπαδών του ιερού πολέμου που πιστεύεται ότι διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με ηγέτες της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε μια επίθεση που σημειώθηκε σήμερα από αντίπαλους αντάρτες στο Χαλέπι.

Ο Αμπού Χάλεντ αλ Σούρι, σκοτώθηκε μαζί με «μια ομάδα συντρόφων του» σε επίθεση που διέπραξε ένας καμικάζι σε μια από τις βάσεις στο Χαλέπι της οργάνωσης στην οποία ανήκε, της Άχραρ αλ Σαμ, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Την επίθεση φέρεται ότι έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι από μια αντίπαλη οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ (ΙΚΙΛ) και στο Λεβάντε, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα