Συρία: Σκληρές μάχες σε Δαμασκό και Χαλέπι (vid)

Σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων μαίνονται και σήμερα στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Δαμασκό, σύμφωνα με ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με το Reuters οι καθεστωτικές δυνάμεις κάνουν μια ύστατη προσπάθεια για να απομακρύνουν από τις πόλεις τους αντάρτες.

Τα βίαια επεισόδια χθες προκάλεσαν το θάνατο 143 ανθρώπων σε όλη τη χώρα --75 αμάχων,

41 στρατιωτών και 27 ανταρτών-- σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταμετρά καθημερινά τα θύματα της σύγκρουσης.

Στο Χαλέπι, τη μεγάλη πόλη του βορρά και οικονομικό πνεύμονα της Συρίας, συγκρούσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Μοχαφάζα και οβίδες έπληξαν τις συνοικίες Μασχάντ και Σαλεχεντίν, προκαλώντας το θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης από πυρά ενώ ήταν μέσα στο σπίτι του.

Παρά τις μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άμαχοι στο Χαλέπι χθες Τετάρτη, τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετές συνοικίες της πόλης, με τους διαδηλωτές να ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ.

Αν το Χαλέπι πέσει "το καθεστώς έχει τελειώσει και αυτό το ξέρουν οι δύο αντίπαλοι", δήλωσε χθες ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας ότι ελικόπτερα του στρατού βομβάρδισαν ορισμένους τομείς της πόλης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το καθεστώς χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε θύλακες αντίστασης στη Δαμασκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα