Συρία: Αιματοχυσία χωρίς τέλος

Συνεχίζονται στη Συρία οι μάχες μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μετά τη Δαμασκό όπου σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις, οι μάχες συνεχίζονται στο Χαλέπι, το οποίο αποτελεί πλέον το νέο μέτωπο των συγκρούσεων. Χθες πολλά συνοριακά φυλάκια στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα για τον εφοδιασμό με όπλα περιήλθαν στα χέρια των εξεγερμένων.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει δεχθεί σημαντικά πλήγματα την εβδομάδα που πέρασε με κυριότερα τον θάνατο δυο κορυφαίων στελεχών από το κοντινό περιβάλλον του Άσαντ.

Χθες

οι συγκρούσεις και οι επιχειρήσεις καταστολής συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανησυχία ΟΗΕ για τη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε χθες την ανησυχία του για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης, και τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους αμάχους.

Ο Μπαν απαίτησε από τις συριακές αρχές να σταματήσουν τις σφαγές και τη χρήση βαρέων όπλων, ενώ έστειλε κατεπειγόντως τον Ερβέ Λαντσούς, αναπληρωτή γραμματέα του Οργανισμού αρμόδιο για τις ειρηνευτικές αποστολές, στη Δαμασκό.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Κηδεύτηκαν οι τρεις αξιωματούχοι

Keywords
Τυχαία Θέματα