Συνεδριάζουν σήμερα τα ΔΣ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank

11:21 9/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συνεδριάζουν αργότερα σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των θεσμικών αρχών, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να προχωρήσουν σε ξεχωριστές ανακεφαλαιοποίησεις.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι δύο τράπεζες ήταν

στην τελική διαδικασία της μεταξύ τους συγχώνευσης, με σχέδιο να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ενιαίου ομίλου, που θα προέκυπτε, αμέσως μετά τη νομική τους συγχώνευση στις αρχές Ιουνίου.

Σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών αναμένεται να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου στο πλαίσιο των χωριστών ανακεφαλαιοποιήσεών τους και να καθορίσουν τις ημερομηνίες των γενικών συνελεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους η Εθνική χρειάζεται κεφάλαια ύψους 9,7 δισ. ευρώ, ενώ η Eurobank 5,8 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση που οι δύο τράπεζες δεν καταφέρουν να πετύχουν το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα που απαιτείται, ήτοι το 10% της συνολικής αύξησης, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου και οι τράπεζες θα περάσουν στα «χέρια» του ΤΧΣ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα