Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στο Ιταλικό σχολείο

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος πυροδότησε τα εκρηκτικά στο σχολείο «Μορβίλλο Φαλκόνε», συνεχίζονται στην γειτονική Ιταλία.

Από διαρροές της εισαγγελίας της πόλης της Κάτω Ιταλίας, βρέθηκαν θραύσματα ωρολογιακού μηχανισμού και η σύνδεση των τριών φιαλών υγραερίου, που προκάλεσαν την έκρηξη, είχε γίνει με σχετικά πρόχειρο τρόπο.

Στην χώρα έγιναν πολλές πορείες συμπαράστασης προς τις οικογένειες

των θυμάτων. Πολλές ενδείξεις οδηγούν προς την τοπική μαφία της Απουλίας, το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι. Η πρόσφατη σύλληψη νονών, οι απειλές που δέχθηκαν έμποροι της περιοχής, αλλά και το ότι σε τέσσερις ημέρες, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την δολοφονία του δικαστικού Τζοβάννι Φαλκόνε και της γυναίκας του, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κατά της μαφίας, οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η «παραδοσιακή», μαφιόζικη μέθοδος, προβλέπει, συνήθως, εκρήξεις και επιθέσεις κατά την διάρκεια της νύχτας, για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα εκφοβισμού.

Για το λόγο αυτό, τα Ιταλικά Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο ακόμα και για διεθνή τρομοκρατικό χτύπημα. Το σίγουρο είναι πως το θέμα θα μας απασχολήσει για πολλές μέρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα