Συναντήθηκαν για να διαλυθούν;

Είναι λυπηρό και μελαγχολικό αυτό που συνέβη με τη συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου για την ίδρυση της «Ελιάς». Ήταν μία συνάντηση που έμοιαζε με το τελικό ξεκαθάρισμα ενός ζευγαριού, που έχει φτάσει στα πρόθυρα του οριστικού χωρισμού του.


Προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές, με απουσία ΔΗΜΑΡ και του μισού Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, με διάφορους ηγέτες και ηγετίσκους που θέλουν να βάλουν τους δικούς τους στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς», με έξι πολιτικούς σχηματισμούς

και κόμματα από τους 58 μέχρι τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Λοβέρδου και τη «Δυναμική Ελλάδα» του Μόσιαλου να διεκδικούν ηγετικές θέσεις στην «Ελιά» και με τις «συνιστώσες του όλου ΠΑΣΟΚ» (από Καρχιμάκη και Σηφουνάκη μέχρι Χρυσοχοΐδη και Σκανδαλίδη) να μπαίνουν και να βγαίνουν στην προσπάθεια για την «Ελιά», δυστυχώς ο λεγόμενος κεντροαριστερός χώρος για μία ακόμη φορά θα παραμείνει άδειος και κενός από ένα δυνατό πολιτικό σχηματισμό.

Τότε, γιατί όλο αυτό το «πανηγύρι» της συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο; Για να συζητήσουν γενικά περί αναγκών δημιουργίας ενός κεντροαριστερού κόμματος; Για να θεωρητικολογήσουν για τις ανάγκες της δημοκρατίας στην Ελλάδα; Για να περάσουν τις δικές τους πολιτικές θέσεις ο καθένας χωριστά; Για να δείξουν την πολιτική τους δύναμη; Όλα αυτά μαζί ίσως, που δημιούργησαν ένα τεράστιο μηδενικό. Και μετά;

Δυστυχώς το μόνο συμπέρασμα, η μοναδική είδηση που βγήκε από αυτή τη συνάθροιση για την «Ελιά» είναι η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όταν τσακώνονται οι δύο ηγέτες του, ο πρώην και ο νυν, Παπανδρέου και Βενιζέλος, και είναι φανερό ότι ο Γιώργος τραβάει τον δικό του δρόμο με τους «λοχαγούς» του μέσα στο ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκη, Σηφουνάκη κ.α.) γιατί θέλει να γίνει πάλι αρχηγός κόμματος, ε, τότε μιλάμε για διάσπαση και χαριστική βολή στο έτσι κι αλλιώς εξασθενημένο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα