Συνάντηση με τον Ολάντ θέλει ο Τσίπρας

16:13 9/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με τη διαμεσολάβηση του ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Humanite.

Την ίδια ώρα, η βελγική εφημερίδα L' Echo προειδοποιεί σε άρθρο της πως «η κραυγή των Ελλήνων μπορεί να μας

κοστίσει πολύ πιο ακριβά», τονίζοντας πως μπορεί ο πολιτικός χρόνος να έχει σταματήσει στην Ελλάδα, όμως ο χρόνος των αγορών συνεχίζει να κυλά.

Στο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι «στα τέλη Ιουνίου, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει τους όρους ενός νέου σχεδίου εξοικονόμησης. 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να εξοικονομηθούν από τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν ήδη δείξει πόσο υπολογίζουν σε αυτό το πρόγραμμα. Χωρίς αυτό, τέρμα η βοήθεια. Ένα τέτοιο σενάριο ανοίγει το δρόμο στη στάση πληρωμών, ακόμα και στην ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη. Εκτός αν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης αργήσουν περισσότερο. Ορισμένοι βλέπουν ήδη νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου. Μια προοπτική που ενδέχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ριζοσπαστική αριστερά, η οποία είναι αποφασισμένη να μην αποδεχτεί τους όρους της ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα