Συνάντηση Αλαξανδρή - Κουβέλη για το νέο Κώδ. Π. Δικονομίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, είχε σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και…

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Κουβέλη, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στις οποίας αντιδρούν το Δικηγορικό Σώμα αλλά και ο νομικός κόσμος της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ενόψει και

του Δικηγορικού Δημοψηφίσματος που διεξάγεται αύριο και μεθαύριο σε όλους του δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, εξέθεσε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τους λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι και η νομική κοινότητα, θεωρούν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, με την κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων στην αποδεικτική διαδικασία, φαλκιδεύει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα, αναιρεί τις αρχές της δίκαιης δίκης και δεν πρόκειται να συμβάλει στην εξαγγελλόμενη επιτάχυνση των δικών.

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε επίσης, ότι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενισχύουν τα προνόμια των Τραπεζών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα