Σύλληψη Τούρκου για τη γιάφκα της Θεσσαλονίκης

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της γιάφκας στη Θεσσαλονίκη. Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν στα χέρια τους έναν 53χρονο Τούρκο, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρία, όπου έπειτα από έκρηξη στο σημείο έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς είχαν βρεθεί στη γιάφκα αποτυπώματά του. Έτσι, το απόγευμα

της Τρίτης κατάφεραν να τον εντοπίσουν στη συμπρωτεύουσα και να του περάσουν χειροπέδες, βάσει σχετικού εντάλματος των ανακριτικών αρχών, διότι αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του αποδίδονται κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο από κοινού και για προμήθεια και κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδας από κοινού.

Το αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του άτυχου Κούρδου σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες της Αστυνομίας το γεγονός αποδόθηκε σε ατύχημα.

Οπλοστάσιο... η γιάφκα

Ένας βαρύς οπλισμός ήταν καλά κρυμμένος σε μία ειδική κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν την υπόθεση κατέσχεσαν ένα αντιαρματικό ανατολικού τύπου οπλισμένο με βλήμα Μ80 των 64 χιλιοστών, ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον, ένα πολυβόλο ΑΚ, ένα πολυβόλο παλιού τύπου, 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, εννέα αμυντικές χειροβομβίδες και τέσσερις επιθετικές, δύο νάρκες κατά προσωπικού, καθώς επίσης ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

«Δεν συνέβη κάτι κακό στον ελληνικό λαό»

Λίγες μέρες μετά την έκρηξη, η οργάνωση «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP-C), με προκήρυξή της, ανέφερε ότι ο 32χρονος Κούρδος, που έχασε τη ζωή του, ήταν μέλος της και συμμετείχε σε επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ ζητούσε συγγνώμη από τον «αδελφό ελληνικό λαό», επισημαίνοντας πως «η μοναδική παρηγοριά είναι ότι από το ατύχημα δεν συνέβη κάτι κακό στον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα