Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ

Ο 27χρονος Χοσέ Πιντεμέλ συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς επιχειρούσε να φτιάξει βόμβα, έχοντας για βοήθεια, ένα έντυπο της Αλ Κάιντα.

Τη βόμβα σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει εναντίον των αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Ο ύποπτος, κατηγορείται επίσης για τρομοκρατικές επιθέσεις και όπως μετέδωσε το CNN, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ο 27χρονος

ακολουθούσε οδηγίες από το περιοδικό «Inspire» που εκδίδεται από την Αλ Κάϊντα στον αραβικό κόσμο.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, αποφάσισε να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Ρέιμοντ Κέλι και τον γενικό εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς.

Ο ύποπτος είχε συγκεντρώσει όλα τα υλικά για την κατασκευή της βόμβας στο διαμέρισμα της μητέρας του στη Νέα Υόρκη, ενώ ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία περισσότερο από δύο χρόνια, πριν από τη σύλληψη του.

Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν από το CNN, ενώ οι New York Times, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, δημοσίευσαν λεγόμενα αξιωματούχου των δικαστικών αρχών ο οποίος υποστηρίζει ότι η ενέργεια του υπόπτου θα ήταν «μοναχικό σενάριο», εννοώντας πως, κατά πάσα πιθανότητα, δρούσε μόνος , χωρίς συνεργάτες ή υπό τις οδηγίες οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα