Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες, που θα κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους ενόψει της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων «Agrotica», στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το νέο φόρο στα ασφάλιστρα του οργανισμού, ενώ ζητούν να μετατραπεί ο ΕΛΓΑ σε κρατικό φορέα και να έχει επαρκή χρηματοδότηση ώστε να μπορεί να αποζημιώνει τις ζημίες των καλλιεργειών τους από τους φυσικούς κινδύνους και

τις νόσους στο 100%.

Μεθαύριο, Δευτέρα, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Στις 25 Ιανουαρίου, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Στις 27 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματιστεί μαζικές συγκεντρώσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 πμ.

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα διοργανώσουν συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

Keywords
Τυχαία Θέματα