Στον Σαμαρά ο Στουρνάρας αμέσως μετά τη συνάντηση με την Τρόικα

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Το σημερινό ραντεβού με την Τρόικα δεν ήταν προγραμματισμένο, ωστόσο διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα. «Δουλεύουμε με ορίζοντα το Eurogroup με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου

Οικονομικών, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν ο στόχος είναι να κλείσει το πακέτο ως την Κυριακή. Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δουλεύει μαζί με την τρόικα πάνω στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό τμήμα των μέτρων ενώ ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθεί η δόση ανέφερε: «Βλέποντας και κάνοντας».

Πάντως, αυτό που φαίνεται να μην έχει αλλάξει είναι η απαίτηση της τρόικας να αντικατασταθούν με πρόσθετες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, οι μειώσεις δαπανών από τα υπουργεία, ύψους 2 και πλέον δισ. ευρώ, η απόδοση των οποίων θεωρείται αμφίβολη από τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ ούτε αυτή τη φορά φάνηκε να προέκυψε συμφωνία και ανανεώνεται το ραντεβού για αύριο. Από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο Μπομπ Τράα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. «Συνεχίζουμε, θα είναι μακρά διαδικασία», δήλωσε σιβυλλικά ο κ. Τράα φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών.

Στουρνάρας στη Bild: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε σε καλό δρόμο»

Διαψεύδει εντωμεταξύ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, τα δημοσιεύματα που ήθελαν οι σχέσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας να είναι τεταμένες. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τους ελεγκτές σχετικά με τα νέα μέτρα και τις περικοπές που θα εφαρμοστούν. O κ. Στουρνάρας, ακόμη, αρνείται τις πληροφορίες που ήθελαν την Τρόικα να αμφισβητεί μέτρα ύψους δύο δισ. ευρώ που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με την Τρόικα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας στη γερμανική εφημερίδα. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας μέσα Οκτωβρίου. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πάρει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου». Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα είπε, ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους συναδέλφους του στο Eurogroup ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα διετής παράταση για τη δημοσιονομική προσαρμογή. «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε μόνο περισσότερο χρόνο. Αυτό ακριβώς θα εξηγήσω στους συναδέλφους μου, υπουργούς Οικονομικών», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι επιτέλους ενάντια στην ύφεση. Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί αιωνίως με αυτόν τον τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

SZ: Η έκθεση της τρόικας καθυστερεί για πολιτικούς λόγους

Ύποπτα παιχνίδια της τρόικας στην πλάτη του ελληνικού λαού

Keywords
Τυχαία Θέματα