Στο Βερολίνο για επαφές ο Χρυσοχοΐδης

Στο Βερολίνο μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός προωθεί την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων με τους Γερμανούς.

Εξάλλου αυτός ήταν που προετοίμασε και την επίσκεψη του αντικαγκελάριου Ρέσλερ στην Αθήνα, την περίοδο που ο «Κούνγκ Φου

της καγκελαρίας» εξαπέλυε καθημερινά πυρά κατά της Ελλάδας και ζητούσε την έξοδό της από το ευρώ.

Σε χθεσινό του δημοσίευμα το newsbomb.gr έκανε λόγο για τον «αμερικάνικο πατριωτισμό» του κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα του αρχηγού του Γαλλικού Κόμματος Ιωάννη Κωλέττη.

Ο εκσυγχρονιστής υπουργός – γνωστός για τις σχέσεις του με Γερμανούς οικονομικούς παράγοντες - είχε και στο παρελθόν επαφές με παράγοντες της Γερμανίας διεκδικώντας όχι μόνο την επίτευξη συμφωνιών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά ίσως και μια θέση «Κοινοτάρχη» στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, όπως λένε πολιτικοί αναλυτές.

Στη αυριανή σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), κκ Χανς-Πέτερ Καϊτέλ και Κλάους Κέρμπερ και πολλοί σημαντικοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Ο στόχος της συνάντησης είναι η χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Έλληνα υπουργού Ανάπτυξης για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς το εξωτερικό, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Οι επαφές θα συνεχιστούν και σε άλλες χώρες, ενώ οι στόχοι που τίθενται συγκεκριμενοποιούνται ώστε να παραχθούν άμεσα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα