Στο μυαλό του Λουκά Παπαδήμου

Οι …μύχιες σκέψεις του επιτελείου του πρωθυπουργού – Τι βλέπουν για εκλογές και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Αργά αλλά σταθερά, το πολιτικό τοπίο στη χώρα ξεκαθαρίζει, μέσα από το …οικονομικό.

Όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πλέον, ομόφωνα, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα θέσουν ζήτημα εκλογών, αν προηγουμένως δεν ψηφισθεί η συμφωνία για το PSI+.



«Σε κάθε περίπτωση, είναι κι αυτό μια αρχή» σημείωνε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, υπενθυμίζοντας ότι έως και πριν από μόλις μια εβδομάδα, κάτι τέτοιο, δεν θεωρούνταν καθόλου αυτονόητο. Επίσης, από το Μαξίμου, εκφράζονταν ικανοποίηση για το γεγονός ότι όλα τα κόμματα ψήφισαν – έστω και επί της αρχής – το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο τακτοποιούνται μια σειρά από κρίσιμες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με ανελαστικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της τρόικας, ενόψει και της επανάκαμψης της.

Βεβαίως, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν δεδομένο ότι σε επιμέρους ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου θα σημειωθούν «εμπλοκές» κατά την ψηφοφορία, υπονοώντας ότι θα καταψηφισθούν, αλλά, όπως πιστεύουν, αυτό το οποίο μετράει σε αυτή τη φάση, είναι η γενική εντύπωση κι αυτή είναι θετική.

Κάτι ανάλογο, εκτιμούν, θα συμβεί και με την περίπτωση του έτερου πολυνομοσχεδίου, αυτού του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο κατατέθηκε χθες και προβλέπει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα την άρση του καμποτάζ από το Αιγαίο για τις κρουαζιέρες ή την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση αδειών για την δημιουργία επιχειρήσεων κλπ.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αργά αλλά σταθερά, αρχίζουν να αποκτούν κάποιον βηματισμό και να παράγουν το αναγκαίο έργο. Οπότε, δεν αποκλείεται, με την πρόοδο του χρόνου, να γίνει συνείδηση ότι αν οι κάλπες αργήσουν κάπως, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Το θέμα, όμως, επ’ αυτού είναι τι λένε και τα αρμόδια κομματικά επιτελεία …

Keywords
Τυχαία Θέματα