Στις Βρυξέλλες ο Α. Σαμαράς

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνα πρωθυπουργός όπου θα μιλήσει στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Η Αθήνα δεν θέλει να κάνει μία «παράλληλη διαπραγμάτευση» στις Βρυξέλλες από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει συμφωνία σε κανένα σημείο για τους πλειστηριασμούς, ωστόσο στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς

είναι προσκεκλημένος του Ζοζέ Μπαρόζο δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν πήγε χθες στη Βουλή -πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού -καθώς ήταν μαζί με συνεργάτες του στο γραφείο ετοιμάζοντας την ατζέντα των όσων θα παρουσιάσει μαζί με τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες για την ελληνική προεδρία και όχι μόνο.

Οι Βρυξέλλες πάντως δια του Ολιβιέ Μπαϊγί ξεκαθαρίζουν ότι οι σημερινές συναντήσεις δεν θα είναι μία «ευκαιρία για παράλληλη διαπραγμάτευση» αν και η Αθήνα όπως φάνηκε και από τα όσα είπε χθες στο ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα των πλειστηριασμών.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι Γ. Μιχελάκης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος και οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Αθ. Τσαυτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα