Στην Αθήνα το Eurogroup: Δόση σε… δόσεις!

08:27 1/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

-Σε δήλωση στήριξης ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση

-Πότε και πώς θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων

Η οικονομική καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα. Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, Εμπορικοί Τραπεζίτες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα για τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Ζάππειο.

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή,

η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να προχωρήσουν σε μια πρώτη δήλωση προόδου της ελληνικής οικονομίας, ώστε την Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου, σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους 8,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξεταστεί μόνον το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των υπολειπόμενων 10 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Από τη στιγμή που τα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών δώσουν την έγκρισή τους θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group στην οποία θα αποφασισθεί η χορήγηση της δόσης.

Η εκταμίευση της δόσης αναμένεται να γίνει στο διάστημα 22-24 Απριλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι αύριο «θα αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι προσπάθειές του», ενώ ερωτηθείς για το αν περιμένει κάποια δήλωση στήριξης απάντησε «θα δούμε».

Η δικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει καθώς στο επιτελείο του Πρωθυπουργού εκτιμάται ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος όχι μόνον για την καταβολή του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Οποιαδήποτε αίσθηση αστάθειας θα ήταν καταστροφική, όπως τονίζουν στελέχη του ΥΠΟΙΚ.

Η πολιτική μάχη που θα δοθεί στο Eurogroup έχει να κάνει με το τον χρόνο που θα πρέπει να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα για την τμηματική καταβολή της δόσης, με τους εταίρους να προειδοποιούν πως αν οι ελληνική πλευρά δείξει ότι υπαναχωρεί οι συνθήκες στις αγορές θα επιδεινωθούν, καθώς έτσι κι αλλιώς είναι συγκυριακές.

Διαβάστε επίσης:

Υπό δρακόντεια μέτρα το Eurogroup και το Ecofin στην Αθήνα

Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

Τρίτη και Τετάρτη το άτυπο Ecofin στο Ζάππειο - Ποιοι μετέχουν

Μετά το Πάσχα η εκταμίευση της δόσης

Πού «ποντάρει» ο Σαμαράς

Ετοιμάζουν την πανηγυρική φιέστα της Πρωταπριλιάς!

Μέρκελ: Κανείς δεν θέλει περισσότερο από μένα την επιτυχία της Ελλάδας

Στηρίζουν Σαμαρά οι δανειστές εν όψει ευρωεκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα