Στη Δυτική Όχθη ο Κέρι για νέα συνάντηση με Αμπάς

Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα έχει εντός της ημέρας στη Ραμάλα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η ανακοίνωση για το ταξίδι του κ. Κέρι στα παλαιστινιακά εδάφη έγινε μετά τη συνάντησή του με το βασικό παλαιστίνιο διαπραγματευτή, Σαέμπ Ερεκάτ, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Οι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν συνεδριάσει νωρίτερα δεν

ενέκριναν το αμερικανικό σχέδιο για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Σημείωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στη βάση των προ του πολέμου του 1967 γραμμών κατάπαυσης του πυρός.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν γραπτή δέσμευση ότι οι παραπάνω όροι θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης των συνομιλιών. Παράλληλα, δηλώνουν ότι εάν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συνεχίζεται ο εποικισμός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, οι διαπραγματεύσεις θα υπονομευθούν σοβαρά.

Ο κ. Κέρι ασχολείται εντατικά με το θέμα την τελευταία εβδομάδα, έχοντας συναντήσει τον κ. Αμπάς δύο φορές στο Αμμάν και έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου για τις τελευταίες του προτάσεις.

Η συνάντηση των κ.κ. Κέρι και Αμπάς είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα