ΣτΕ: Αναστολή εφεδρείας μόνο σε περίπτωση ανεπανόρθωτης βλάβης

19:27 2/8/2012 - Πηγή: NewsBomb

Έχασαν την πρώτη μάχη για αναστολή της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας τους δύο γυναίκες υπάλληλοι που εργάζονταν σε υπουργείο και σε επιμελητήριο.

Η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις τους με το σκεπτικό ότι το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας βάσει του νόμου 4024/2011 επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ότι τυχόν αναστολή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο σε περίπτωση σοβαρής και ανεπανόρθωτης βλάβης.

Οι υπάλληλοι υποστήριζαν ότι μειώνονται σημαντικά οι αποδοχές τους στο 60%

των 42.000 ευρώ που εισέπραττε η μία και των 35.000 ευρώ, που εισέπραττε η άλλη, έχοντας, παράλληλα, έξοδα για ένα παιδί η κάθε οικογένεια και σημαντικές καταβολές δόσεων για δάνεια. Ταυτόχρονα, υποστήριζαν ότι οι σύζυγοι τους είχαν μικρότερες αποδοχές, στη μία περίπτωση 26.000 ευρώ και στην άλλη ελάχιστες, λόγω αργίας.

Ωστόσο, το ΣτΕ έκρινε με τις υπ' αριθμόν 448 και 449/2012 αποφάσεις τους ότι υπό τα δεδομένα αυτά δεν συνεπάγεται για τις οικογένειες τους στέρηση των αναγκαίων πόρων διαβίωσης, αφού εισπράττουν τμήμα των αποδοχών τους , ενώ από τα τέλη του 2013 δικαιούνται σύνταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα