Σοκ και δέος για τους αδύναμους

Χάνονται όλα τα δώρα, ψαλιδίζονται παροχές, καταργούνται εποχικά επιδόματα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το περιεχόμενο των μέτρων, τρομάζει και τους πιο...ψύχραιμους καθώς το μαχαίρι μπαίνει πολύ βαθιά στο κόκαλο.

Δείτε όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε το fpress.gr

Το πακέτο των μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς στις 7 του

μήνα είναι προγραμματισμένη η έλευση της τρόικας αλλά και συνάντηση τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Προκύπτει ότι τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελούν την καθαρή απόδοση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούνται οι απώλειες εσόδων που θα έχει το δημόσιο από τη μείωση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών κλπ. Έτσι, η πραγματική αξία των μέτρων εκτινάσσεται τουλάχιστον στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ όπως προκύπτει και από την λίστα που παρέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί Βενιζέλος και Κουβέλης κατά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο βάρος καλούνται να σηκώσουν οι συνταξιούχοι. Η «μεικτή» απόδοση του πακέτου Βρούτση υπερβαίνει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο στις συντάξεις, γίνονται καθαρές μειώσεις της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Fpress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα