Σόιμπλε: «Δίκαιο» για όλους το deal

Το κυπριακό deal είναι «δίκαιο» για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές », δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Στόχος είναι να μειωθεί ο κυπριακός τραπεζικός τομέας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο που αντιστοιχεί σε τρεις φορές το ΑΕΠ»,είπε ο κ. Σόιμπλε.

Κατά τον κ. Σόιμπλε,

από την σκοπιά των Γερμανών, η νέα συμφωνία της Κύπρου είναι πολύ καλύτερη από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως επισήμανε, ο Κύπριος πρόεδρος «κατάλαβε» ότι το bail in ήταν σημαντικό όχι μόνο για τη Γερμανία και το ΔΝΤ, αλλά και για άλλους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως υπήρξε φυγή καταθέσεων από την Κύπρο, όμως ήταν περιορισμένη χάρη στο κλείσιμο των τραπεζών στην μεγαλόνησο. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία αναφορικά με το πόσα χρήματα αποσύρθηκαν από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες ή για το πότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, λέγοντας πως αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να εκτιμήσουν η ΕΚΤ και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Σημείωσε όμως πως οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να ξανα-ανοίξουν όσο το δυνατόν συντομότερα, και ότι οι συζητήσεις για αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Ο κ. Σόμπλε υπογράμμισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια της Ευρώπης για την κυπριακή συμφωνία, την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα