Σκοράροντας κατά... ριπάς!

Το χθεσινό επίτευγμα του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του 24χρονου διεθνούς Βέλγου επιθετικού του Ολυμπιακού.

Ο Μιραλάς, βέβαια, δεν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, που κατάφερε να κάνει... καρέ

τερμάτων, ενώ ανεξαρτήτως χρώματος ομάδας, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει, όχι μόνο ανάλογη επιτυχία, αλλά ακόμα μεγαλύτερη!

Ας δούμε πόσοι και ποιοι ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν σκοράρει σ' ένα και μόνο ματς περισσότερα από τέσσερα γκολ...

Το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος σ' ένα ματς πρωταθλήματος το κατέχει ο Νίκος Αγγελάκης, ο οποίος στο... μακρινό 1932 με την φανέλα του Άρη σκόραρε έξι φορές στη νίκη με 6-0 επί του Απόλλωνα.

Η... λίστα με τους παίκτες, που έχουν βρει δίχτυα πέντε φορές κατά την διάρκεια ενός 90λέπτου στο ελληνικό πρωτάθλημα, περιλαμβάνει δέκα ονόματα. Πρώτος τα κατάφερε ο Σάββας Τσοκαταρίδης το 1962 στο ματς Δόξα Δράμας-Φωστήρας. Ακολούθησε το 1963 ο Κώστας Νεστορίδης στο ματς ΑΕΚ-Ηρακλής 5-0, ενώ το 1967 ο Βασίλης Κυριάκου πέτυχε πέντε γκολ στην εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα Αθηνών επί του Αιγάλεω, με τον Σάκη Κουβά την σεζόν 1967-68 να πετυχαίνει πέντε γκολ στο ματς Βύζας-Ολυμπιακός Λευκωσίας 5-1. Το 1969 ο Γιώργος Δέδες «πυροβόλησε» πέντε φορές στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός Λευκωσίας 8-0 και δέκα χρόνια αργότερα, το 1979,ο Μιχάλης Δράκος πέτυχε τον ίδιο τερμάτων στο Ρόδος-Καβάλα 8-1.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα