Σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών

07:38 5/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Σήμερα (05/02/2015) στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης…

Άπαντες αναμένεται να είναι παρόντες, καθώς μετά από άδεια που εξασφάλισαν μετά από αίτημά τους από τον εισαγγελέα των φυλακών, στο Μέγαρο της Βουλής θα προσέλθουν για την ορκωμοσία και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Για

αύριο, Παρασκευή, το πρωί προγραμματίζεται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, αξίωμα για το οποίο έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενδιαφέρον έχει ο αριθμός των βουλευτών με τον οποίο αναμένεται να εκλεγεί, με το ΠΑΣΟΚ πάντως από την αντιπολίτευση να έχει ήδη αποφασίσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας χθες να στηρίξει την πρόταση.

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων περιλαμβάνει μόνο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν υπουργοί και βουλευτές.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (09/02/2015) αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα