Σε συναγερμό ο Έβρος: Εκκενώθηκαν δυο οικισμοί (video&photos)

10:51 6/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ο Έβρος, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Ήδη, δυο χωριά έχουν εκκενωθεί, καθώς τα νερά του ποταμού…

Σε εκκένωση δύο οικισμών στο νομό Έβρου -και συγκεκριμένα των οικισμών Λαγυνά και Πόρου- προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην έδρα του Δήμου Σουφλίου μεταφέρονται, αυτή την ώρα, με λεωφορεία, κάτοικοι των Λαγυνών, που εκκενώθηκε, καθώς έσπασαν

τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό και άρχισαν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην πρωινή εκπομπή του Mega, από το πρωί χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό, ώστε όλοι οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Τα νερά έφτασαν στο χωριό Λαγυνά

Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών.

Αυτή την ώρα, η παροχή των νερών έχει αγγίξει τα 2.760 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο Πέταλο το σταθμήμετρο δείχνει επτά μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και ογδόντα εκατοστά.

Στο πόδι οι Αρχές

«Εκκενώνομαι τα Λαγυνά όπου τα νερά πέρασαν τα αναχώματα. Μιλάμε για πρωτοφανείς ποσότητες νερού. Δεν ξέρουμε αν έχουν μετρηθεί ξανά. Αγγίζουν τα 2.670 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Περίπου 180 χιλιάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από τα νερά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης του Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έχει μεταφερθεί από τη Βουλγαρία έχει καλύψει μεγάλες εκτάσεις στο νομό Έβρου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουν τα τοπικά sites του νομού, σπίτια και χωράφια βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα ο νομός να είναι κυριολεκτικά κομμένος στα δυο!

Πηγή φωτογραφιών: e-evros, evros24

Keywords
Τυχαία Θέματα