Σε κλίμα αισιοδοξίας οι δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ενώ κατά τις κοινές τους δηλώσεις που ακολούθησαν, θέλησαν να περάσουν και οι δύο ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είπε ότι υπάρχει αλληλεγγύη από την Γερμανία και την Ευρώπη και υπάρχει κατανόηση για το κοινό πρόβλημα της κρίσης και στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση και μέλημά

μας είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Βασική προϋπόθεση για α επιτευχθούν αυτά, είπε ο Πρωθυπουργός όμως, είναι να «βγούμε από την ύφεση και την ανεργία». Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ και γι’ αυτό προσπαθούν και σημείωσε πως θα προωθηθούν οι διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες. Ο ελληνικός λαός τόνισε ο Πρωθυπουργός, δεν ζητάει χρήματα αλλά χρόνο.

«Ο ελληνικός λαός ματώνει αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Σαμαράς, «αλλά είναι αποφασισμένος να μείνει στο ευρώ».«Η καγκελάριος έδειξε ικανοποίηση και τόνισε ότι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες» τόνισε και εξήγησε ότι αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης πως αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αποφάσεων. «Ήδη αναγνωρίζεται από όλους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και ότι η εικόνα της έχει αλλάξει. Το πιστοποιεί και η χθεσινή αναφορά του Eurogroup» πρόσθεσε. «Επίσης, η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά» είπε ο κ. Σαμαράς, κάτι που, όπως υπογράμμισε η καγκελάριος έχει αναγνωρίσει, «και η επίσκεψή της το αποδεικνύει έμπρακτα». «Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία σε τομείς, όπως η υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από την Γερμανική τεχνογνωσία, τεχνολογία και επενδυτική βοήθεια» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Η καγκελάριος εξέφρασε την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα και ικανοποιήσει την ανάγκη να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Κι εγώ με τη σειρά μου υπογράμμισα ότι σε σύντομο χρόνο, η επιθυμία της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση» συμπλήρωσε κάτι που θα εκληφθεί διεθνώς και ως ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση. «Εκείνοι που πόνταραν ότι Ελλάδα θα καταρρεύσει και ότι η Ευρώπη θα πληγεί σοβαρά, θα χάσουν το στοίχημα» τόνισε. «Σήμερα υποδεχθήκαμε μία φίλη της χώρας και ανοίξαμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας» κατέληξε. «Υποδέχομαι σήμερα μία φίλη, την καγκελάριος της Γερμανίας, την κυρία Άγκελα Μέρκελ» είπε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν. «Και τις προηγούμενες φορές στη συνομιλία μας κυριάρχησε η ειλικρίνεια, η αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη, το πνεύμα συνεργασίας, και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα» συμπλήρωσε. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την Ευρώπη ως «το κοινό μας σπίτι» και υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στην κυρία Μέρκελ ότι η Ελλάδα «θα εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της», όμως επισήμανε ότι ζητούμενο είναι «να βγει από τη

Keywords
Τυχαία Θέματα