Σε καλό δρόμο η προετοιμασία της Προεδρίας

Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο αναφορικά με την προετοιμασία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν με «πολύ πιο υψηλές ταχύτητες» για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.


Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης εξάλλου σημείωσε πως καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για υλοποίηση των έργων από όλα τα Υπουργεία, ενώ επεσήμανε πως

υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Συνάντηση της διευρυμένης Υπουργικής Επιτροπής για θέματα Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή όλων των Υπουργών της Κυβέρνησης, υπό την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, του Υφυπουργού Προεδρίας Ανδρέα Μαυρογιάννη και άλλων αξιωματούχων.

Δύο ώρες διήρκησε και εγκρίθηκε ένας κατάλογος 21-22 επιπρόσθετων συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας στην Κύπρο, οι οποίες θα παραπεμφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αναθεωρηθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ο τελικός αριθμός των συναντήσεων που είχε εγκριθεί τον περασμένο Μάιο.

Τον Μάιο από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο 15 συναντήσεις υπουργικού επιπέδου, καθώς και 178 συναντήσεις και δραστηριότητες άλλων επιπέδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες από τις αρχικές συναντήσεις έχουν ήδη αφαιρεθεί από το πρόγραμμα, ενώ στόχος της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό, κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση και από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ενώπιον της διευρυμένης Υπουργικής Επιτροπής από τα Υπουργεία ένας κατάλογος 24 συναντήσεων υψηλής προτεραιότητας, υποχρεωτικών συναντήσεων, καθώς και άλλων συναντήσεων.

«Έγινε μια ενδελεχής εξέταση αυτού του καταλόγου με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Υπουργών, αλλά και της Γραμματείας και έχουμε καταλήξει σε μια κατ’ αρχήν απόφαση, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για συμπερίληψη στον τελικό κατάλογο του ημερολογίου των συναντήσεων της Κυπριακής Προεδρίας», σημείωσε η Υπουργός.

Η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τις συναντήσεις που θα γίνουν στην Κύπρο.

Επεσήμανε ότι όλοι χρειάζεται πλέον να εντείνουν τις προσπάθειες τους , ώστε να ολοκληρωθεί η τεράστια πρόκληση της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι από τις 24 επιπρόσθετες συναντήσεις που προτάθηκαν, εγκρίθηκαν οι 21 ή 22, ενώ είπε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα γίνει μια αναθεώρηση των 178 συναντήσεων που είχαν υιοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2011, ώστε να υπάρξει κατάλη
Keywords
Τυχαία Θέματα