Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Εύβοια, Λευκάδα, Δράμα και Κρήτη

Δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σήμερα, που καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια.

Η πυρκαγιά με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα αυτή την στιγμή, είναι αυτή στην περιοχή του Ξυριά στην Ιστιαία Εύβοιας. Η φωτιά εντοπίζεται σε αγροτοδασική έκταση, αρκετά κοντά σε κατοικίες, όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση από την κατοικημένη περιοχή και έτσι επί του παρόντος δεν υπάρχει άμεσος φόβος.

Στο σημείο επιχειρούν 27 άντρες με 11 οχήματα, δύο Canadair και δύο ψεκαστικά αεροσκάφη Petzetel. Παράλληλα,

σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στους Τσουκαλάδες της Λευκάδας, όπου όμως η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ενθαρρυντική και γι’ αυτό έδωσε εντολή να αποσυρθούν τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν εκεί , κάτι που ισχύει και για την πυρκαγιά στο Φρακτό Δράμας, η οποία εντοπίζεται σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και προήλθε από πυρκαγιά στην Βουλγαρία, που πέρασε επί ελληνικού εδάφους.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν οι άντρες της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στην Κίσσαμο των Χανίων, όπου για τρίτο 24ωρο οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις. Μάλιστα σε αυτή την φωτιά είχαν καεί και 7 αγροικίες στα Παπαδιανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα