Σε ετοιμότητα το ΑΠΘ για τις αυριανές εκλογές

Υπ΄ατμών βρίσκονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου αύριο θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Η διοίκηση του ΑΠΘ λαμβάνει για το λόγο αυτί αυξημένα μέτρα φύλαξης και στους χώρους του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα της Σχολής ΝΟΠΕ.

Εν όψει των εκλογών, το πρυτανικό συμβούλιο

αποφάσισε να θέσει όλες τις υπηρεσίες φύλαξης του ιδρύματος στο ανώτερο επίπεδο κατάστασης συναγερμού, χωρίς, ωστόσο, να διακόπτονται οι λειτουργίες του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Πάντως το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του αφήνει σαφείς αιχμές για την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής να προχωρήσει σε εκλογές παρά το αίτημα για μετάθεση της ημερομηνίας σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας, με στόχο «την εκτόνωση του κλίματος πόλωσης και διχασμού της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 15:30 το νωρίς το απόγευμα. Περίπου 2.200 μέλη ΔΕΠ καλούνται να αναδείξουν οχτώ από τους 24 υποψηφίους, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, με το σύστημα της ταξινομικής ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα