Σε δείπνο συζήτησαν Σταϊνμάγερ-Λαβρόφ για την Ουκρανία

00:30 4/3/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο ομόλογός του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δείπνησαν μαζί απόψε το βράδυ στη Γενεύη, δήλωσε μια γερμανική διπλωματική πηγή.

«Είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώσω ότι δείπνησαν μαζί», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο και διευκρίνισε ότι το ραντεβού αυτό αποφασίστηκε «την τελευταία στιγμή». Ο Λαβρόφ βρισκόταν στη Γενεύη για την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών εκεί. Ο Λαβρόφ κατήγγειλε νωρίτερα τις απειλές για επιβολή «κυρώσεων» και ενός «μποϊκοτάζ» των δυτικών εξαιτίας

των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να αποπέμψουν τη Ρωσία από την Ομάδα των Οκτώ (G8). Ο Λαβρόφ συναντήθηκε εξάλλου χωριστά με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν και με τον εκτελούντα χρέη προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τον Ελβετό πρόεδρο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ, που συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για «τη χειρότερη κρίση στην Ευρώπη μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Σταϊνμάγερ. Ο Σταϊνμάγερ αναμένεται να έχει συναντήσεις αύριο με τον Μπαν και τον Μπουρκχάλτερ, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Διαβάστε επίσης:

Μακέιν:Αποκλείω στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ-«Λίγος» ο Ομπάμα!

Η Πολωνία φοβάται και ζήτησε την κατεπείγουσα σύγκλιση του ΝΑΤΟ!

Η Κάθριν Άστον θα συναντηθεί με τον Λαβρόφ την Τρίτη στη Μαδρίτη

NY TIMES: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ομπάμα η κρίση στην Ουκρανία

Ουδέν σχόλιο από τη Μέρκελ για τους χαρακτηρισμούς εναντίον του Πούτιν

Με επιβολή κυρώσεων απειλεί τη Ρωσία το Στέιτ Ντιπαρτμεντ

Πρόεδρος Δούμας: Δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν η επέμβαση

Keywords
Τυχαία Θέματα