Σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από επικίνδυνα εμπορεύματα

Ένα νέο σύστημα που δημιουργήθηκε με το έργο See Mariner επιδιώκει να συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων που προκαλούνται από επικίνδυνα εμπορεύματα των πλοίων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του έργου See Mariner, που διοργάνωσε ο Οργανισμός της Ανατολικής Λομβαρδίας για θέματα Μεταφορών και Logistics, συμμετείχε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, που έλαβε χώρα στην Μάντοβα της Ιταλίας.

Το εν λόγω

έργο, αποσκοπεί στην άμβλυνση των περιβαλλοντικών κινδύνων, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο, και αναπαράξιμο σύστημα για την από κοινού πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, το σύστημα αυτό αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της παρακολούθησης της θαλάσσιας και ποτάμιας κυκλοφορίας και τη βελτίωση της ικανότητας συντονισμού για την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών σε έκτακτα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, ηγείται του εταιρικού σχήματος, το οποίο καλύπτει συνολικά εννέα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα