Σ. Παπαδόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ποτίστηκε από την υποτιθέμενη Δημοκρατία

«Έχω αγωνιστεί για να παραμείνω άνθρωπος», εξομολογείται ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» και συμπληρώνει: «Η νοσταλγία είναι επιτακτική ανάγκη για να ξαναβρεθούμε λίγο με τον εαυτό μας».

«Την ευθύνη για τους πολιτικούς την έχουμε εμείς που τους έχουμε και τους καμαρώνουμε, αλλά και τους ψηφίζουμε επί δεκαετίες(...) Δεν αλλάζει τίποτα τόσα χρόνια, γιατί ο πολίτης είναι συνένοχος.»

Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις

που δείχνουν την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα απάντησε:

«Μη γίνει και δεύτερο... Δεν εντυπωσιάζομαι καθόλου και δεν είναι κάτι που ξαφνικά ενδημεί στην Ελλάδα.

Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, η ιστορία έχει δείξει ότι παντού όπου υπάρχει κρίση βγαίνουν τέτοια αντανακλαστικά από τον κόσμο.

Αρχίζεις και ακούς ανθρώπους που δεν το περίμενες, που χρόνια ψηφίζανε δημοκρατικά, να σου λένε "ναι", αλλά στη Χούντα δεν έκλεβε κανείς, αν είχες κάνει τότε αυτό θα "έτρωγες" ισόβια και δεν μπορείς να τους αδικήσεις.

Θέλω να πω ότι η λεγόμενη Δημοκρατία που έχουμε, που είναι κατ΄ευφημισμόν, έχει πέσει τόσο χαμηλά, που αντανακλαστικά ο κόσμος λειτουργεί έτσι, δεν είναι ότι ξαφνικά γίνανε όλοι φασιστοειδή.

Απλά ο αμόρφωτος κόσμος σε αποστομώνει, "φίλε, στη Χούντα δεν υπήρχαν αυτά".

Σε μια ενδεχόμενη Χούντα, που πολλοί την εύχονται, όποιον έκλεβε θα τον βουτούσαν και θα τον έβαζαν φυλακή. Όταν έχεις κλέψει το ελληνικό κράτος, δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση σου 15 χρόνια μετά και δεν θα γυρίζεις με τα πούρα στα Κολωνάκια.

Δημοκρατία δεν σημαίνει να λέει ο καθένας ό, τι θέλει και να μην τον ακούει κανείς.

Έχουμε φτάσει να λέμε "υπάρχει ελευθερία, λες ό, τι θέλεις". Ναι, αλλά άμα δεν ακούει κανείς, τι να το κάνω;

Πέσαμε τόσο χαμηλά που αυτό με τη Χρυσή Αυγή ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί και θα ζήσουμε και πολύ χειρότερα. Το άνθος ποτίστηκε από την ίδια τη Δημοκρατία μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα