Ρουπακιώτης: Χάσαμε αλλά δεν πρέπει να χαθούμε

«Χάσαμε αλλά δεν πρέπει να χαθούμε» παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά την εορταστική ημερίδα για τα 50 χρόνια λειτουργίας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

«Περνάμε πολύ δύσκολες ημέρες. Χάσαμε αλλά δεν πρέπει να χαθούμε. Λίγοι ή πολλοί έφταιξαν πολύ και οδήγησαν την κοινωνία σε μεγάλη κρίση οικονομική, δημοσιονομική, πολιτισμική και ιδεολογική, με βαριές συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος. Αναδείχθηκαν δυνάμεις επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Δεν αναφέρομαι μόνον σε

έναν πολιτικό σχηματισμό αλλά στο ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς. Κοινωνία χωρίς θεσμούς δεν έχει μέλλον. Δική μας και δική σας υποχρέωση να στηρίξετε με αξιοπιστία τους θεσμούς στην πράξη και όχι με γενικές αναφορές» τόνισε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των δικαστών είπε: «Συμμερίζομαι τα δίκαια παράπονά σας. Ας αφήσουμε για σήμερα να κατακάτσει η πίκρα και να αναδειχθεί η αισιοδοξία. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τους θεσμούς, να αναδείξουμε την αξιοπιστία που αναμένουν οι πολίτες για να έχουμε την προσδοκία ότι από αυτή την τελευταία προσπάθεια, θα βγούμε από το τούνελ. Παρά την πίκρα σας, γνωρίζετε ότι κέντρο των θεσμών, κέντρο της προστασίας σας είναι ο πολίτης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος κάλεσε τους συναδέλφους του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς «μια τέτοια στάση αλλοιώνει ή και ευτελίζει την έννοια της απεργίας ως μορφή αγώνα των εργαζομένων για την προάσπιση ή τη διεκδίκηση δικαιωμάτων», ενώ η Γενική Επίτροπος των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη τόνισε ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 463.000 υποθέσεις».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος ανέφερε ότι με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή «επιχειρείται η απαξίωση και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης« και αυτό, γιατί «κατ΄ ευθεία παραβίαση του Συντάγματος οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών λεηλατήθηκαν σε ποσοστό μέχρι και 30% πέραν των μειώσεων που είχαν υποστεί έως τώρα σε ποσοστό 38%, δηλαδή τις μέγιστες μειώσεις από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου Ν. Κανελλόπουλος, βουλευτές, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παν. Πικραμμένος, πρώην υπουργοί, οι ηγεσίες των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, όπως και πρώην πρόεδροι δικαστηρίων, πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων, κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα