Ρωσία: Οι εκλογές στην Ουκρανία δεν θα είναι νόμιμες

H Μόσχα θεωρεί ότι οι εκλογές δεν θα είναι νόμιμες στην Ουκρανία εάν δεν έχει προηγηθεί η τροποποίηση του Συντάγματος, δήλωσε ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η ρωσική κυβέρνηση επιμένει στη θέσπιση ομοσπονδιακού συστήματος στη γειτονική της χώρα.


«Θέλουμε να καταστεί προτεραιότητα η προώθηση μιας τροποποίησης του Συντάγματος, που θα λαμβάνει υπόψη την άποψη των τοπικών περιοχών», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Από αυτό

εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία των ουκρανικών εκλογών» προσέθεσε ο ίδιος.

«Η νομιμότητά τους εξαρτάται» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συνάντησε χθες στο Παρίσι τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, επιμένει στη θέσπιση ενός ομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης στην Ουκρανία με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων πληθυσμών των περιοχών στα Ανατολικά της χώρας, ενδεχόμενο που απορρίπτει κατηγορηματικά η νέα μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου.

Η Ουκρανία θα διεξάγει την 25η Μαΐου προεδρικές εκλογές για να αναδειχθεί ο αντικαταστάτης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που εκδιώχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου έπειτα από τρεις μήνες κινητοποιήσεων, οι οποίες οδήγησαν σε ένα λουτρό αίματος αλλά και στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντβέντεφ αποκάλυψε τα σχέδια της Μόσχας για την Κριμαία

Keywords
Τυχαία Θέματα