Ρωσία: Εκκλήσεις για αποχώρηση του Πούτιν

Με όχι και τόσο θετικά μηνύματα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινιάστηκε σήμερα η ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας.

Τα πιο δημοφιλή μηνύματα χρηστών της ιστοσελίδας Putin2012.ru που τέθηκε σε λειτουργία στις 10:00 ώρα Ελλάδος ήταν οι εκκλήσεις για αποχώρηση του Πούτιν από τα πολιτικά δρώμενα. Και μάλιστα μέσα στις πρώτες τρεις ώρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής σελίδας, η οποία «άνοιξε» τις πύλες της για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές

του Μαρτίου.

Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η πρόταση της Σβετλάνα Σορόκιν: "Σας ζητώ να παραιτηθείτε. Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, σας προτείνω να μην ωθήσετε την κατάσταση στην επανάσταση, να εγκαταλείψετε τον πρωθυπουργικό σας θώκο και να αποσύρετε την υποψηφιότητά σας από τις προεδρικές εκλογές".

Ο Πούτιν, πρόεδρος από το 2000 έως το 2008, υπολογίζει να επιστρέψει μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στο Κρεμλίνο, από το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει τρίτη συνεχή θητεία.

Ο ίδιος θεωρείται το μεγάλο φαβορί των εκλογών αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητά του έχει μειωθεί σημαντικά και δεν είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει των αντιπάλων του από τον πρώτο γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα