Ρωσία: Mε 5 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο Γκάρι Κασπάροφ (vid)

Με φυλάκιση έως πέντε χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας απειλείται ο ρώσος αντιπολιτευόμενος και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, καθώς κατηγορείται ότι δάγκωσε αστυνομικό κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης την περασμένη Παρασκευή υπέρ του πανκ φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot.


Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία λέγοντας πως στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί τον συνέλαβαν

τη στιγμή που μιλούσε σε δημοσιογράφους και στη συνέχεια τον χτύπησαν.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σε οποιαδήποτε ελεύθερη χώρα που διαθέτει ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα απορρίπτονταν αμέσως», τονίζει ο Κασπάροφ.

«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σ' έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα σε βάρος μου», αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα του, τον Kasparov.ru.

Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η επίθεση σε αστυνομικό τιμωρείται με ποινές από πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) μέχρι φυλάκιση πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα