Ροδόπη: 4.264 αιτήσεις για τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Οι μικρές πόλεις, ανάμεσα τους και η Κομοτηνή φαίνεται να εμφανίζει αντιστάσεις, όμως δεν αντέχει στην κρίση και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν.

Συνολικά 16 φορείς όλο το Μάιο συγκέντρωναν αιτήσεις για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων. Οι δήμοι Κομοτηνής, Ιάσμου και Αρριανών, η κοινωφελής επιχείρηση Μαρώνειας-Σαπών, η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ορθοδοξία», ο σύλλογος Ποντίων Γυναικών Σαπών «Ειλικρίνεια», ο σύλλογος Παλιννοστούντων «Πατρίδα», ο σύλλογος Πολυτέκνων, ο σύλλογος

Καρκινοπαθών και Φίλων, ο σύλλογος Νεφροπαθών και Φίλων, ο σύλλογος Παλιννοστούντων «Μάνα Ελλάδα», τα Παιδικά Χωριά SOS, ο σύλλογος Διαβητικών και άλλων παθήσεων «Γλυκός Κόσμος», ο σύλλογος Ατόμων με προβλήματα Όρασης «Ενόραση», ο σύλλογος Παλιννοστούντων «Τραπεζούντα».

Οι παραπάνω είναι οι 16 επιλέξιμοι φορείς της Ροδόπης που ανέλαβαν για φέτος το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή μας. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μετά τον έλεγχο των αιτήσεων συμμετοχής των φορέων εκπροσώπησης στο πρόγραμμα του 2013.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν μόνο στο δήμο Κομοτηνής είναι 4.264», έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιάννης Γκαράνης. Ήταν η πρώτη φορά που ανάμεσα στους δικαιούχους φορείς που ανέλαβαν τη διανομή τροφίμων ήταν και ο δήμος Κομοτηνής. Οι αιτήσεις όλο το Μάιο συγκεντρώνονταν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Μαρασλή 1) και στα μέρη που όρισαν οι υπόλοιποι 15 φορείς που ανέλαβαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

Οι 4.264 αιτήσεις που συγκεντρώθηκαν, «θα πάνε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί θα γίνει έλεγχος για τους πραγματικούς δικαιούχους και μετά αυτοί οι τελικοί δικαιούχοι θα ξαναέρθουν πίσω στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου», τόνισε ο κ. Γκαράνης. Ο ίδιος εκτίμησε πως αντίστοιχα μεγάλος ήταν ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που χτύπησαν την πόρτα των φορέων για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως όλοι, «θα γνωρίζουμε σίγουρα μετά το καλοκαίρι ποιοι δικαιούνται ή όχι τα τρόφιμα. Στα τέλη του έτους αναμένεται κιόλας η διανομή των τροφίμων».

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα